Начин на приготвяне
Обелваме и сваряваме картофите и морковите. Картофине намачкваме в купа с кравето масло и малко сол.
Морковите настъргваме на ренде.
Киселите краставички настъргваме и оставяме да се отцедят. Сварените яйца също настъргваме. Кравето сирене намачкваме или настъргваме.
Пушеното филе нарязваме на малки кубчета или ако е от слайсове на малки квадратчета. Кашкавала също тастъргваме.
От майонезата и киселото мляко разбъркваме сос.
Във форма за торта 24 см. разстиламе и хубаво изравняваме пласт около 1 см.от картофите(1/2 от общото количество), за да наредим картофената торта.
Върху него разстиламе сиренето, над него пушеното филе. Заливаме с 4-5 супени лъжици от соса и го разнасяме хубаво. Следва втори пласт картофи, след тях морковите и отново 4-5 с.л. от соса с майонеза.
Заглаждаме и добавяме настърганите и отцедени кисели краставички, върху тях сварените яйца, отново сос и накрая настърганият кашкавал. Хубаво притискаме и заглаждаме солената торта.
Покриваме празничната торта със стреч фолио и оставяме в хладилника да минимум 6 часа, а най- добре да се консумира на следващ ден.
След като престои в хладилника, непосредствено преди да я сервираме украсяваме. Ако имате време, можете да измажете тортата отстрани с майонеза и да я облепите с магданоз или смлени орехи. Става страхотно предястие за Нова година или друг повод.