Начин на приготвяне
Сварете картофите необелени. Обелете сварените картофи и ги сложете в купа.
Намачкайте ги и прибавете яйцата, солта и черния пипер. Разбъркайте и добавете брашното на два пъти, като разбърквате.
В тиган загрейте олиото и сложете нарязания лук. Махнете ципата от суджука и го накъсайте.
Щом лукът се позапържи, добавите суджука. Запържете за кратко и махнете от котлона. Във форма за торта сложете половината пюре. С решетъчна лъжица извадете изпържената смес и я нанесете равномерно върху пюрето.
Рендосайте кашкавал, като си заделите малка част от него. Покрийте с останалото пюре и леко притиснете с пръсти. Печете на 180 градуса около 40 минути.
Малко преди да я извадите от фурната, сложете и останалия рендосан кашкавал. Минете с нож между солената торта и борда и я освободете от ринга.
Печената картофена торта е готова.
Коментари