Начин на приготвяне
Накълцайте на ситно лука, чесъна, зелената чушка и кедровите ядки. Запържете всички тях в загрятия на умерен огън зехтин за 7 минути.
През това време почистете артишока от външните твърди листа и отрежете около 1 пръст от върха му. Нарежете на четвъртинки и поръсете със сок от 1 лимон.
Обелете и нарежете картофките на едро.
След като пържещите се зеленчуци с ядките омекнат достатъчно, прибавете към тях парченцата артишок, посолете и разбъркайте за кратко (1-2 мин.), налейте доматеното пюре с лъжичка захар и гответе още 3-4 минути.
Идва ред да добавите червения сладък и лют пипер, черния пипер, шафрана, магданоза - ситно накълцан, дафиновия лист и картофите. Залейте с 850 мл топла вода и посолете леко отново. Варете под капак 15-20 минути или до пълната готовност на картофите.
През това време сварете отделно яйцата, охладете под течаща вода и обелете.
Сервирайте ястието, като към всяка порция поставяте по две половинки варено яйце и по желание поръсвате с още пресен или сушен магданоз.
Добър апетит!
Коментари
Благодаря за неустоимата рецепта ! Смятам скоро отново да я приготвя :)