Начин на приготвяне
Започнете, като приготвите първо блата за торта. Разбийте яйцата с миксера и добавете към тях еритритола. След това добавете маслото. Накрая пресейте сухите съставки - брашното, брашното от лимец, бакпулвера и ванилийте. Разбъркайте до получаване на гладка смес.
Сместа изсипете в застлана с хартия за печене кръгла тавичка. Печете в предварително загрята фурна на 180 °C за 45 мин или до суха клечка в средата.
След като извадите блата от фурната, го оставете да се охлади напълно и го разрежете на 3 равни части.
Докато изстива блатът, започнете с приготвянето на крема. В тенджера изсипете млякото, като се затопли, добавете към него еритритола и ванилията. Разбийте яйцата и брашното на кашичка без бучки и постепенно с разбъркване добавете към млякото. Бъркайте, докато се сгъсти кремът за тортата, след което свалете от котлона и добавете маслото. Разбъркайте и оставете настрани.
Пригответе сиропа, като в тенджерка смесите водата и еритритола, затоплете ги и разбъркайте.
Започнете да сгобявате обикновената торта. В поднос сложете първия блат, залейте го с няколко лъжици сироп, след това нанесете равномерно от крема.
Повторете това и с другите два блата на обикновена торта с еритритол, а най-отгоре декорирайте със захарни поръски, плодове или други предпочитания.
Вижте още как да направите от квадратни блатове кръгли, както и всичко за направата на Гараш торта.