Боб с пръжки

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5947k2k6
Боб с пръжки4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Ще видите мъжа си да се усмихва така, както никога скоро, ако му врътнете този боб с пръжки."

Необходими Продукти

  • фасул - 400 г
  • свински пръжки - 300 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • червен пипер - 1 бр.
  • целина - резен
  • праз лук - 1 стрък
  • домати - 150 г от консерва
  • олио - 2 с.л.
  • свинска мас - 1 с.л.
  • черен пипер
  • пушен червен пипер
  • мащерка
  • девесил
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът измиваме няколко пъти. Оставя се накиснат в купа със студена вода за няколко часа или за една нощ.

Изплакваме го и го заливаме със студена вода, колкото да го покрие. Щом водата му заври, я изхвърляме и доливаме гореща, която е около 5-6 пръста над зърната.

Нарязват се на ситно стръкът праз лук и главата лук, целината и червената пиперка. Морковът се нарязва на колелца.

В нагорещената мазнина /олио и свинска мас/ поставяме пръжките. Към тях прибавяме наситнените зеленчуци. Разбъркваме за около 5 минути, след което ги прибавяме към стария фасул.

Бобът къкри на слаб огън. След като зеленчуците омекнат, добавяме и доматите.

Варим, докато зърната на боба се разварят добре.

Тогава добавяме солта и подправките към боба с пръжки.

Вижте тайната рецепта за домашни пръжки разберете дали е полезно да ядеш пръжки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:
.