Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Медена торта»Медена торта с карамелен крем

Медена торта с карамелен крем

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2223k7881
Медена торта с карамелен крем5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
12
"Идеалната торта за вашия сладък повод, за да им е на всички по мед и масло."

Необходими Продукти

  • кори медовик - 1 пакет /5 бр. /
  • домашно сладко от боровинки - 400 г
  • за карамеления крем
  • карамелено кондензирано мляко - 400 г дулсе де лече
  • маскарпоне - 250 г
  • краве масло - 150 г
  • кокосово масло - 100 г
  • коняк - 30 мл
  • ванилия бадем - 1 ч.л.
  • за украсата
  • орехи - 200 г
  • пресни плодове
  • мента - листенца
  • шоколадови топчета - и др.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на крема. В купа смесете двата вида масло - краве и кокосово. Маслото трябва до е меко.

Разбийте с миксер на слаби обороти. Прибавете постепенно карамелиното кондензирано мляко и маскарпонето.

Увеличете оборотите на миксера, прибавете коняка и ванилията. Кремът трябва да е мек, нежен и пухкав.

В подходяща форма започнете сглобяването и реденето на тортата Медовик.

Изсипете лъжица от крема на дъното на формата и залепете отгоре първата кора. Използвайте и ринг. Намажете блата с карамеления крем, заравнете.

Върху крема изсипете лъжица от сладкото, размажете и заравнете.

Редувайте - блат, крем, сладко, блат, крем сладко...

Завършете с медена кора Измажете медената тортата с крем. Поръсете с нарязани орехи и декорирайте с много фантазия.

Прилагам снимки с различни декорации на моята медена торта с карамелен крем.

Вижте още как да печете блат за торта, както и кои са ползите на медената вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:
.