Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Филе от сьомга със салата червено цвекло

Филе от сьомга със салата червено цвекло

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2373k8312
Филе от сьомга със салата червено цвекло
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Рибено филе със салата червено цвекло е днешната ни идея за наистина вкусна и полена вечеря - с чаша вино, разбира се."

Необходими Продукти

  • рибно филе - 4 парчета съомга
  • чери домати - 300 г
  • каперси - 150 г
  • зелени гриловани маслини - 100 г
  • лимон
  • чесън - 4 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • вино розе - 100 мл
  • свежи подправки - риган , мащерка, розмарин
  • за салатата
  • червено цвекло - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • зелени ябълки - 1 бр.
  • лимони
  • зехтин
  • пушена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете чери доматите на половинки. Овкусете със солта и зехтина.

Почистената и подсушена риба натрийте със солта и едро смления черен пипер. Подредете филетата в тава върху хартия за печене.

Подредете около рибните филета чери доматите, скилидките чесън, каперсите и нарязяните маслини. Полейте с виното, зехтина и изцедения лимон. Разпръснете наоколо и свежите риган, розмарин и мащерка.

Изпечете в загрята фурна на 220 °C за 20 -25 мин.

Докато рибата се пече, пригответе салатата.

Измийте добре морковите, цвеклото и ябълката.

Обелете зеленчуците с белачка и настържете на едро ренде . Посолете с пушената сол, овкусете с изцеден лимон и зехтин. Добавете за свежест към салатата парченца лимон и магданоз. За финал поръсете с нарязани орехи.

Поднесете сьомгата филе в подходяща чиния. Салатата от червено цвекло оформете в ринг, подредете филетата, украсете с резени лимон, маслини, чери домати и свежи билки това разкошно рибено филе със салата червено цвекло.

Вижте още как да махнете костите на сьомгата, както и разберете защо сьомгата е розова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: