Начин на приготвяне
Разрежете чери доматите на половинки. Овкусете със солта и зехтина.
Почистената и подсушена риба натрийте със солта и едро смления черен пипер. Подредете филетата в тава върху хартия за печене.
Подредете около рибните филета чери доматите, скилидките чесън, каперсите и нарязяните маслини. Полейте с виното, зехтина и изцедения лимон. Разпръснете наоколо и свежите риган, розмарин и мащерка.
Изпечете в загрята фурна на 220 °C за 20 -25 мин.
Докато рибата се пече, пригответе салатата.
Измийте добре морковите, цвеклото и ябълката.
Обелете зеленчуците с белачка и настържете на едро ренде . Посолете с пушената сол, овкусете с изцеден лимон и зехтин. Добавете за свежест към салатата парченца лимон и магданоз. За финал поръсете с нарязани орехи.
Поднесете сьомгата филе в подходяща чиния. Салатата от червено цвекло оформете в ринг, подредете филетата, украсете с резени лимон, маслини, чери домати и свежи билки това разкошно рибено филе със салата червено цвекло.
Вижте още как да махнете костите на сьомгата, както и разберете защо сьомгата е розова.