Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с маскарпоне и шоколадови капки

Бисквитена торта с маскарпоне и шоколадови капки

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
2152k4483
Бисквитена торта с маскарпоне и шоколадови капки
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Бисквитена торта с маскарпоне и шоколадови капки е тортата, която ще си спретнете още утре, защото знаете колко е вкусна."

Необходими Продукти

  • бисквити закуска - 2 пакета
  • прясно мляко - 200 мл
  • шоколадови капки 1 пакет ~ 50 г
  • маскарпоне - 500 г
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • жълтъци - 4 бр.
  • захар - 100 г
  • вода - 60 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с приготвянето на крема за тортата. За целта ще ви трябва купа, в която разбийте с миксер, първо, жълтъците.

В тенджера на котлона сипете водата и захарта, разбъркайте, докато стане на сироп.

Добавете сиропа към жълтъците и разбъркайте, за да се смесят.

В друга купа разбийте маскарпонето и постепенно към него прибавете жълтъците.

Разбийте сладкарската сметана и с шпатула, като въртите в една посока, я добавете към маскарпонето. Приберете крема в хладилника за поне 30 мин.

Пригответе тава, в която ще редите бисквитената торта. Изсипете млякото в купа и започнете да потапяте всяка бисквита в него и след това редите в тавата.

След като наредите първия ред бисквити, разпределете от крема върху тях и поръсете със шоколадови капки.

Повторете още два реда бисквити и крем, а най-отгоре поръсете с натрошени бисквити и с останалите шоколадови капки.

Приберете готовата бисквитена торта с маскарпоне и шоколадови капки в хладилник за час и поднесете.

Вижте още всичко за това как да използвате маскарпоне за направата на торта, както и коя е алтернативата на маскарпонето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:
.