Начин на приготвяне
За шоколадовата паста се пресява брашното с какаото, чуква се яйцето и замесва тесто за домашна паста.
Увива се в стреч и се оставя за 10 мин.
За крема сметаната заедно с ванилията се слага да заври, жълтъците се разбиват със захарта до побеляване. Горещата сметана се налива постепенно при непрекъснато бъркане, след което сместа се връща в тенджерата и се бърка на котлона, докато стане като смес за палачинки.
Кремът Англез се слага в купичка и покрива със стреч, като се притиска към повърхността, за да не се образува коричка. Оставя се да се охлади напълно (ще се сгъсти още).
Връщаме се към пастата. Разточва се колкото може по-тънко и се нарязват на талиатели или спагети. Оставят се да изпръхнат.
Щом кремът е охладен, пастата се вари в подсолена вода за около 5 мин.
Сервира се веднага какаова паста с крем Англез, като се полива с крема.