Моята Шакшука

БЕТИНАБЕТИНА
Новак
1121
Моята Шакшука
Снимка: БЕТИНА
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Слагаме тепсията върху дъска направо на масата и сипваме по чиниите тази много вкусна моя шакшука."

Необходими Продукти

  • доматен сос - 500 г
  • зелени чушки - 2 бр.
  • лук - 1 стрък
  • черен пипер
  • захар
  • сол
  • олио
  • яйца - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука и чушката, а след това в загрято олио ги запържваме, докато омекнат.

След като са омекнали, добавяме доматения сос, овкусяваме със сол, черен пипер и щипка захар, оставяме да ври на бавен огън, докато се сгъсти.

След като вече се е сгъстил доматеният сос, добавяме яйцата.

Оставяме, докато леко започнат да изглеждат сварени и снемаме шакшука от котлона.

Слагаме тепсията върху дъска направо на масата и сипваме по чиниите тази много вкусна моя шакшука.

Вижте още напътствия за перфектния доматен сос и опитайте турското ястие менемен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: