Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Хапки»Пилешки хапки Панко с нар

Пилешки хапки Панко с нар

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
2161k7446
Пилешки хапки Панко с нар
Снимка: Албена Атанасова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Пилешки хапки Панко с нар - идеалното мезе за студената бира или друго питие."

Необходими Продукти

  • пилешки филета - 500 г
  • панко галета - 100 г
  • брашно - 50 г
  • яйца - 2 бр.
  • сол - по вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
  • зехтин - 2 с.л.
  • праз - за поръсване
  • За соса с нар
  • сок от нар - 1 ч.ч.
  • мед - 2 с.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • царевично нишесте - 1 ч.л.
  • нар - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 200°C (или използвайте тиган за пържене).

В купа смесете брашното, чесъна на прах, пушения пипер, сол и черен пипер.

Оваляйте пилешките хапки в брашнената смес.

Потопете в разбитите яйца.

Покрийте обилно с панко галета, притискайки леко, за да се закрепи добре.

Наредете пилето върху хартия за печене, напръскайте със зехтин и печете 20-25 минути, докато стане златисто и хрупкаво.

Загрейте 2-3 с.л. олио в тиган и изпържете хапките до златисто.

В малка тенджера сложете сока от нар, меда и лимоновия сок. Загрейте на слаб огън.

Добавете разтвореното нишесте, като разбърквате, докато сосът се сгъсти.

Подредете пилешките хапки в чиния.

Леко полейте соса, за да се поеме изцяло от пилешки късчета.

Поръсете със семена от нар, ситно нарязан праз и пресни билки. Приятен апетит с пилешките Панко с нар!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: