Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кюфтета»Пилешки кюфтета соте с Панко галета

Пилешки кюфтета соте с Панко галета

ТодороваТодорова
Новак
125970
Пилешки кюфтета соте с Панко галета
Снимка: Тодорова
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Много сочни се получават тези пилешки кюфтенца"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 700 г
  • яйца - 2 бр.
  • майонеза - 3 с.л.
  • брашно - 1 1/2 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
  • лимонена кора - 1 ч.л. настъргана
  • копър - 1 с.л. ситно нарязан
  • моцарела - 150 г настъргана
  • зехтин
  • панко - японски галета
  • лимони - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме пилешките гърди и ги оставяме леко да изстинат. Накъсваме ги на малки парчета.

В купа слагаме яйцата, майонезата, брашното, солта, черния пипер. Разбъркваме с телена бъркалка до пълна хомогеност.

Добавяме настърганата лимонена кора и копъра. Добавяме малките парченца пилешко, по-добре се получава, ако все още пилешкото е леко топло.

Разбъркваме. Добавяме и настърганата моцарела. Разбъркваме добре. Завиваме купата с фолио и я слагаме в хладилника за минимум 40 мин.

Вадим купата от хладилника и оформяме пилешките кюфтета.

В купа слагаме Панко японски галета и добре овалваме вече оформените кюфтета от всички страни.

Панко галетата придават повече хрупкавост.

Слагаме 1-2 супени лъжица зехтин на тигана и го загряваме на макс.

Не се пържат, а се сотират. Поставяме няколко кюфтета в горещия зехтин, като оставяме разстояние между тях и след около 4 минути ги обръщаме с помощта на щипка. Трябва да получат добър загар.

По време на сотирането добавяме още малко зехтин, когато е нужен.

От цяла смес излизат около 10-12 сочни пържени кюфтета.

Подреждаме в чиния и леко посолваме всяко кюфте и изстискваме малко лимон отгоре им.

Сервираме пилешки кюфтета соте с Панко галета с резени лимон или сос по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: