Начин на приготвяне
За основата разтопете млечният шоколад на водна баня и прибавете фъстъченото масло. Разбъркайте до еднородна смес.
В мини хартиени капсули поставете от основата и приберете в хладилника да стегне.
За крема захарта се слага в малка касерола и се разтопява до получаването на светъл карамел.
След като карамелът е готов и още горещ, към него се добавят печените обелени фъстъци. Разбърква се добре, за да може да полепне по тях и се прехвърлят на хартия за печене, докато се охладят.
Изстиналите карамелени фъстъци трябва да се смелят много добре, за което е необходим мощен блендер. Течната сметана се загрява, докато не заври и с нея се залива шоколадът, който трябва предварително да е начупен на малки парчета и да е поставен в купа.
Изчаква се около 1 минута, за да омекне и се разбърквате добре до получаването на хомогенна смес.
Смесват се фъстъците с карамела на прах заедно с шоколадовата смес, разбърква се добре. Сместа се поставя в пош.
Получената фъстъчена пралина се шприцова върху шоколадовата основа. Оставят се в хладилник за около 20 минути, за да може пралината да стегне. Върху всяка пралина се поставя фъстък за украса.
Имате изкусителни американски пралини, с които ще блеснете на всеки повод.
Вижте още една изкусителна рецепта за лешникова пралина.