Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Ориз на тиган»Индийски ориз Кашмири

Индийски ориз Кашмири

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k37k17k12
Индийски ориз Кашмири
Снимка: Yordanka Kovacheva
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Сервирайте този обикновен индийски ориз Кашмири със натрошени печени ядки или сушени плодове. Вкусен и много ароматен!"

Необходими Продукти

  • ориз басмати - 250 г
  • карамфил - 3 бр.
  • кардамон - 3 шушулки
  • канела - 1 пръчка
  • шафран - 1 щипка
  • куркума - 1 ч.л. равна
  • олио - 30 мл
  • чесън - 3 скилидки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза басмати според указанията на пакета, като във водата сложите лъжичка олио, малко сол, куркумата, карамфила, канелата и към края на варенето - шафрана.

Запържете чесъна на ситно в останалото олио.

Когато оризът е готов, сипете го при чесъна в тигана, разбъркайте за кратко и отстранете карамфила, пръчката канела и кардамона. Доовкусете с още сол, ако е необходимо.

Сервирайте този обикновен индийски ориз Кашмири със натрошени печени ядки или сушени плодове. Вкусен и много ароматен!

Може да се поднесе като гарнитура с ориз или като самостоятелно предястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: