Начин на приготвяне
Първо приготвяме малиновия крем. За целта плодовете за заливат със захарта, варят се на слаб огън за около 10 мин, Сваляме от огъня и на тънка струйка добавяме нишестето, което предварително сме разбъркали с 60 мл вода. Варим малиновия крем, докато се посгъсти - 4-5 мин при непрекъснато бъркане.
За блата за торта яйцата се разбиват със захарта на пухкава пяна. Прибавят се олиото и прясното мляко. Отново се разбърква за кратко. Добавя се брашното пресято с бакпулвера и накрая ванилията. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 мин. в тава с диаметър 24 - 26 см. върху хартия за печене.
Опечения и охладен блат се разделя на 2 или 3 равни части. Аз препоръчвам на 3.
За крем Филаделфия първо разбиваме сметаната, добавяме пудрата захар и сиренето Филаделфия. Накрая слагаме заквасената сметана и ванилията, разбъркваме отново за кратко.
Поставяме един блат мажем с 1/3 от малиновия крем отгоре 1/3 от крем Филаделфия. В тази последователност сглобяваме сметановата торта.
Украсява се с пресни малини, бял шоколад или малинов крем. Тортата с малинов крем и Филаделфия трябва да престои в хладилник около 24 часа преди консумация.
Ако сладостите са ви слабости, разгледайте и другите ни идеи за торти с малинов вкус.