Начин на приготвяне
Отрежете един лист алое вера и обелете външната зелена кора.
Внимателно измийте прозрачния гел под течаща вода, за да премахнете горчивия сок алоин.
Нарежете гела на малки кубчета.
Измийте и накъсайте марулята на парчета.
Нарежете краставицата на тънки кръгчета и авокадото на кубчета.
Поставете шафрана в малко вода за да се отпусне.
Смесете зехтина, лимоновия сок, чесъна, меда, шафрана солта и черния пипер. Разбъркайте добре.
В голяма купа смесете марулята, краставицата и авокадото.
Добавете нарязаното алое вера.
Полейте с дресинга и разбъркайте внимателно зелената салата.
Поръсете по желание със семена за финален щрих.
За по-интересен вкус може да добавите сирене фета или ядки.
Алое вера придава леко желирана текстура, затова не прекалявайте с количеството.
Сервирайте веднага за максимална свежест. Приятен апетит! Салата от маруля с алое вера и шафран - нестандартно, но много свежо предложение за зелена салата.
Научете още за всички невероятни полезни свойства на алое вера.