Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Баница с пиле и гъби

Баница с пиле и гъби

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5527k2k1
Баница с пиле и гъби
Снимка: Juliya
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Ох, само си представете вкуса на тази сочничка баница с пиле и гъби."

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1 бр. (сварени)
  • гъби - 150 г
  • лук - 1 глава
  • сметана за готвене - 100 мл
  • топено сирене - 100 г
  • кашкавал - 50 г
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • кори за баница - 4 бр.
  • краве масло - 30 г
  • прясно мляко - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете лука, добавете гъбите и гответе, докато течността се изпари.

Прибавете топеното сирене, заквасената сметана и подправките.

В края на готвене добавете нарязаното пилешко филе и оставете плънката да изстине леко.

Загрейте млякото с кравето масло.

Вземете точените кори, намажете една от тях и разпределете 1/4 плънка на дългата страна.

Навийте на руло, след това на охлюв и прехвърлете в намазаната с масло тава.

По същия начин навийте и останалите кори.

Намажете баницата с месо с маслото и печете в предварително загрята на 190°С фурна за около 15-20 минути.

Вижте още апетитни предложения за баници с кайма, както и колко време да печем баница.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: