Бързо пиле с гъби

galliagallia
Новак
136
10/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Лесно и вкусно - грабвайте бира и идвайте да проверим колко печени пилешки бутчета можем да изядем"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 6 бр.
  • гъби - 500 г
  • пилешки бульон - 1 и 1/2 кубче
  • масло - 1/2 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се натриват добре с пилешкия бульон и малко от маслото. Нареждат се в тавичка.

Над тях се нарязват гъбите и се слагат парченца масло. Тавата се завива с фолио и се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за 1 час.

След това се запича без фолиото до зачервяване.

Не се добавя вода в тавата, защото гъбите пускат достатъчно сос!

Сервира се с топка ориз, картофено пюре или друго по желание.

Бързото пиле с гъби е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Гъбите изгоряха след 40 мин готвене на 200 градуса. Трябва да се добави вода особено ако се пече най-отдолу на фурната.
05.02.2023 19:53