Маково хлебче

Маково хлебче
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
8
"След изпичане на хляба в хлебопекарна го завийте с кърпа, да се се задуши и остане мекичък."

Необходими Продукти

  • топла вода - 365 мл
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 2/3 ч.л.
  • суха мая - 1 1/2 ч.л.
  • брашно - 570 г
  • маково семе - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, изтеглете водата, която трябва да е топличка, но не гореща. Сипете я в контейнера на хлебопекарната.

Добавете олиото, захарта и солта. Пресейте брашното и също изтеглете за точния грамаж. Прибавете брашното и най-отгоре сухата мая.

Пускате хлебопекарната на програма 1 със средно изпечена коричка.

По късно след месенето има сигнал за добавяне на семена, тогава сипвате малко маково семе.

Когато спре да меси и започне да втасва хлябът, отваряте капака и поръсвате отгоре с маково семе.

След изпичане на хляба в хлебопекарна го завийте с кърпа, да се се задуши и остане мекичък.

Да ви е вкусно с това маково хлебче.

Вижте също кое е най-доброто брашно за хлебопекарна. Ако се чудите за избора не уред, вижте тези препоръки за хлебопекарна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: