Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата, добавяме киселото мляко, като предварително сме угасили содата в него /изчакваме докато шупне/.
Добавяме прясно смляната морска сол и останалите сухи подправки. Добавяме зехтина и семената - сусамово, маково и ленено.
Накрая пускаме миксера на най-ниска степен /може и с телена бъркалка да се разбърка/ и добавяме брашното, докато стане с гъстота на кекс.
Взимаме си форма за хляб, намазняваме я хубаво с мазнина и изсипваме сместа. По желание поръсваме допълнително чубричка отгоре.
Печем хляба в предварително загрята фурна на 180 градуса, в режим вентилатор за около 20-25 минути, докато хване хубав захар. Аз го пекох 25 мин.
Изваждаме на решетка за равномерно изстиване. Поднасяме Оризовото хлебче с билки с масълце или с каквото пожелаете :) Страхотна безглутенова рецепта.
Да ви е сладко!