Начин на приготвяне
От изброените продукти замесете меко и еластично тесто.
Покрийте с домакинско фолио и оставете да втаса. Когато удвои обема си, разделете на малки топки.
Всяка топка тесто разточете на тънка кора (почти прозрачна). Намазва се обилно с мас или олио, ако предпочитате олиото пред свинската мас.
Натрошавате сиренето и рехаво завивате на руло, усуквате фитила в двете посоки.
Слагате хартия за печене на тавите и свивате фитила на две.
Така разточвате всички топки тесто.
Оставяте да втасат около 30 минути домашните банички, мажете с жълтъка и печете в загрята фурна на 170 °C.
Разрежете и поднесете невероятно вкусни домашни усукани банички с айрянче.
Вижте още подробно как да разточите кори за баница, както и какво са одринските кори.