Начин на приготвяне
Ябълките се измиват много добре и се обелват. Могат да се оставят с кората за по-грубо пюре, но за по-гладка текстура трябва задължително да се обелят.
Ябълките се почистват от семената и сърцевината, нарязват на малки парчета и се слагат в тенджера.
Прибавя се водата.
Ябълките се варят под капак 20 минути, като ги периодично се разбъркват, докато омекнат напълно.
Когато ябълките са омекнали, се свалят от котлона и се оставят да се охладят за 20 мин.
Прибавя се канелата и кленовият сироп.
Ябълките се пюрират с пасатор първоначално на ниска, след това на висока степен до гладка консистенция на плодовото пюре.
Веган ябълково пюре от зелени ябълки е готово, за да ви помогне за вкусни и здравословни десерти.