Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Дебреценска пита

Дебреценска пита

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Дебреценска пита1 / 2
05/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г
  • яйца - 8 бр.
  • масло - 200 г
  • сметана - 2 с.л.
  • прясно мляко - 100 мл
  • мая - 30 г
  • пудра захар - 50 г
  • лимонова кора - от 1 бр.
  • мармалад - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята в топлото мляко. В отделен съд разбийте добре брашното с маслото, сметаната, жълтъците, пудрата захар и лимоновата кора. Накрая добавете и маята.

Измесете добре и полученото тесто трябва да се сложи на топло, за да удвои обема си.

След това го разточете с точилка, за да се оформи с размерите на тавата, в която ще се пече. Намажете тавата с масло и я поръсете с брашно, разстелете тестото в нея.

Отгоре я намажете с мармалада и след това покрийте с добре разбитите белтъци. Печете в слаба фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: