Начин на приготвяне
Тези продукти са за доста голяма торта. По желание може да се разделят на две.
В купата на миксера се чукват яйцата. Добавят се киселото мляко и двата вида сода. Разбива се. Добавят се 2-те чаши захар, ванилиите и олиото.
Брашното се пресява. Добавя се постепенно в миксеровата купа, като непрекъснато се разбива. Подготвят се намазнени тави. Само едната се избира в размер с диаметър, какъвто искате да бъде тортата ви.
Останалите нямат значение, защото ще се начупят. Стават 3-4 блата. Изпичат се всички блатове. Оставят се да се охладят. Избраният блат се отделя настрана, а останалите се начупват в много голям съд, в който по-късно ще се добавят и двата крема.
Приготвя се млечният пудинг според указанията на пакета. Прясното мляко се изсипва в тенджера. Слага се да заври. Огънят се намаля и се изсипва съдържанието на двата пакета пудинг, като непрекъснато се разбърква.
Когато е готов, се оставя да се охлади, за да не разтопи маслото при смесването му с масления крем. Не трябва да изстива прекалено, за да не стегне. Маслото за масления крем трябва да е на стайна температура.
Слага се в купата на миксера с 250 грама захар и се разбива много добре. Готовият крем се изсипва при начупените блатове за торта. Добавя се и охладеният пудинг и ромът. Цялата смес се омесва много добре.
Подготвя се съд за тортата. Слага се блатът. Намазва се с ягодовия конфитюр. Обърканата смес се слага цялата отгоре, като се оформя като купол.
Подготвя се кувертюрът за покриването на тортата. Кувертюрът може да бъде бял или кафяв. Разтапя се на водна баня със 100 грама масло.
Цялата торта се залива с кувертюра. Тортата с крем се украсява по избор, като може да се отдели част от крем и да се използва за украса.
Опияняващо вкусна Рум торта.