Торта с галета и сметана

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Торта с галета и сметана1 / 2
15/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • орехи - 100 г
  • галета - 100 г
  • брашно - 30 г
  • ром - 50 мл
  • за крема
  • бадеми - 100 г
  • сироп - 100 мл
  • шоколад - 50 г
  • желатин - 20 г
  • сметана - 300 г
  • плодове - 500 г от компот по избор
  • захар - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете белтъците от жълтъците. Разделете захарта на две половини.

Разбийте белтъците с едната половина захар до получаване на твърд сняг, а жълтъците - с другата половина, до гъста хомогенна маса. Смесете разбитите жълтъци и белтъци и разбъркайте внимателно.

Прибавете смлените орехи, галетата, рома и брашното. Отново разбъркайте. Изсипете готовата смес в две форми и ги изпечете в загрята на 240 градуса фурна.

Оставете изпечените блатове да изстинат във формите и след това ги извадете. Обелете плодовете от компота, отцедете ги от сока и ги нарежете на дребно. Разбийте сметаната със захарта.

Отделете едната част за шприцоване, а другата смесете с нарязаните плодове и предварително накиснатия в хладка вода и разтворен на водна баня желатин. Разбъркайте добре.

Поръсете готовите блатове със сиропа, намажете ги със сметановия крем, поръсете с настъргания шоколад и ги поставете един върху друг. Украсете тортатата с шприцована сметана и бадемите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: