Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Млечна салата»Катък по Механджийски

Катък по Механджийски

Teodora KrumovaTeodora Krumova
Новак
2618756
Катък по Механджийски3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Разбърквате и поднасяте катък по механджийски с чаша домашна ракийка."

Необходими Продукти

  • печени чушки - 8 бр.
  • извара - 100 г
  • цедено кисело мляко - 400 г
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сирене - 150 г
  • сол
  • зехтин
  • чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечените и обелени чушки ги нарязвате на ситно или ги блиндирате с малко зехтин.

Смесвате цедено мляко, киселото мляко, изварата, зехтина и чесъна и към тях добавяте чушките. Прибавяте чесъна и солта към домашния катък.

Натрошавате сиренето.

Разбърквате и поднасяте катък по механджийски с чаша домашна ракийка.

Вижте още съвети за направата на катък.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: