Начин на приготвяне
В тенджера сложете млякото на котлона. Като започне да се затопля, добавете към него захарта и ваниловата захар и есенция. Разбъркайте добре, докато не се разтопят кристалчетата.
В купа разбийте яйцата и добавете един черпак от топлото мляко. След това прибавете брашното и разбъркайте добре, без да остават никакви бучки. Съдържанието на сместа ще стане с консистенцията на боза.
Изсипете съдържанието на купата в тенджерата с непрекъснато разбъркване. На средна степен на котлона бъркайте в продължение на няколко минути, докато започне да завира и се сгъсти.
Дръпнете от котлона, прибавете кравето масло и разбъркайте.
Пригответе си чашки или десертни купички. Още докато е топъл ваниловият крем, започнете да го изсипвате в чашите. Напълнете ги до половината с крем и настържете половината от шоколада.
След това разпределете останалия ванилов пудинг.
Най-отгоре настържете втората половина от шоколада.
Имате сладка магия в чашки - домашен десертен ванилов крем.
Вижте още как кремът да не става на бучки, както и защо хваща кора отгоре кремът.