Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Ванилов крем»Домашен десертен ванилов крем

Домашен десертен ванилов крем

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
2582k5364
Домашен десертен ванилов крем4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Имате сладка магия в чашки - домашен десертен ванилов крем."

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 5 с.л.
  • захар - 200 г
  • ванилова захар - 20 г
  • ванилова есенция - 5мл
  • масло краве - 60 г
  • млечен шоколад - 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сложете млякото на котлона. Като започне да се затопля, добавете към него захарта и ваниловата захар и есенция. Разбъркайте добре, докато не се разтопят кристалчетата.

В купа разбийте яйцата и добавете един черпак от топлото мляко. След това прибавете брашното и разбъркайте добре, без да остават никакви бучки. Съдържанието на сместа ще стане с консистенцията на боза.

Изсипете съдържанието на купата в тенджерата с непрекъснато разбъркване. На средна степен на котлона бъркайте в продължение на няколко минути, докато започне да завира и се сгъсти.

Дръпнете от котлона, прибавете кравето масло и разбъркайте.

Пригответе си чашки или десертни купички. Още докато е топъл ваниловият крем, започнете да го изсипвате в чашите. Напълнете ги до половината с крем и настържете половината от шоколада.

След това разпределете останалия ванилов пудинг.

Най-отгоре настържете втората половина от шоколада.

Имате сладка магия в чашки - домашен десертен ванилов крем.

Вижте още как кремът да не става на бучки, както и защо хваща кора отгоре кремът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: