Начин на приготвяне
Загрейте олиото в тиган и запържете лука и моркова за 2-3 минути.
Добавете ориза и бъркайте, докато стане като стъклен.
Сложете червения пипер, доматите, солта, черния пипер и кимиона.
Налейте 2 ч.ч. гореща вода и гответе на слаб огън, докато оризът поеме течността, около 6-7 минути.
Добавете магданоза и разбъркайте.
Оставете да се охлади сготвеният пълнеж.
Измийте и изчистете чушките от семките.
Напълнете ги с плънката, но не догоре, понеже оризът ще набъбне.
Подредете ги в кошницата на еър фрайъра.
Гответе пълнените чушки на 180°C за 15 минути, след това обърнете чушките внимателно и печете още 10 минути.
Ако има функция за печене, може да ги покриете с малко алуминиево фолио за първите 10 минути, за да не загорят отгоре.
Поднесете с пълнени постни чушки в еър фрайър с чеснов сос, кисело мляко, ако не постите, или свежа салата - ако постите.
Вижте още колко ориз да сложим на пълнените чушки и колко време се пекат пълнени чушки.