Начин на приготвяне
Равиоли с туку (рагу) са типично празнично ястие, но не само, за региона на Лигурия.
Ръчно изработените равиоли са със смесен пълнеж от месо и зеленчуци, като последните често са с есенни диви билки с доста силен аромат.
Загрейте голяма тенджера, пълна с вода, и щом водата заври, добавете сол и потопете равиолите в нея.
Оставете да се вари на силен огън, докато равиолите изплуват на повърхността и водата отново заври.
Теоретично те се готвят за 8 минути, на практика препоръчвам да опитате един, преди да ги отцедите всичките, тъй като ръцете за месене са различни и съответно листът равиоли може да е по-тънък или по-тънък и съответно да се готви по-дълго или по-кратко.
Вземете сравнително голяма купа, в която да овкусите равиолите, и налейте на дъното ѝ голям черпак сос.
Отцедете равиолите, изсипете ги в купата и овкусете, като добавите сос според вкуса си.
Ако желаете, поръсете равиолите с настъргано сирене Грана Падано и сервирайте на масата.
А знаете ли къде се крие разликата между равиоли и тортелини.