Начин на приготвяне
За рецептата Чушки с бял сос по русенски на Звездев най-напред отцедете чушките от течността и нарежете на ивици.
Налейте олиото в тенджера и загрейте леко, прибавете чушките и запържете за около 3-4 минути, като разбърквате.
Извадете червените печени чушки от олиото с решетъчна лъжица и поръсете брашното в мазнината, запържете до златисто.
Залейте златистото брашно със студено прясно мляко при непрекъснато бъркане до получаване на гъста смес.
Посолете гозбата, добавете чушките и ситно нарязаните скилидки чесън, варете за около 1 минута и свалете ястието от котлона, сервирайте!
Не пропускайте да изпробвате и нашите вкусни предложения за чушки в сос, както и чушки с кайма по Звездев.