Торта Розова Зарина

НансиНанси
Новак
55710
Торта Розова Зарина
Снимка: Нанси
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12
"Най-вкусната сметанова торта Розова Зарина - за да видите детските очи да светят от радост."

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 210 г
  • олио - 50 мл
  • прясно мляко - 5 0мл
  • брашно - 180 г
  • сладкарска боя - червена
  • За крема
  • крема сирене - 500 г
  • пудра захар - 200 г
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа смесваме 6 яйца и започваме да разбиваме, като добавяме захарта малко по малко. Разбиваме, докато получим бяла пухкава смес.

Когато са напълно разбити, добавяме пресятото брашно и отново разбъркваме. Смесваме олиото и прясното мляко заедно, добавяме малко и от вече получената яйчен смес, за да темперираме, разбъркваме добре и връщаме отново в купата при вече разбитите яйца и брашно.

Оцветяваме с боята до желания от нас цвят. Печем в подходяща форма с диаметър 20-23 см, за да може да получим 3 хубави блата след изтичането.

Загряване предварително фурната на 170 °C и печем тортените блатове за 40-45 мин без вентилатор!

За крема:

Разбивам добре крема сиренето заедно със 100 г от пудра захарта, а сладкарската сметана разбивам отделно със останалите 100 г пудра захар.

След като вече сме разбили крема сиренето и сметаната, е време да ги смесим заедно в една купа за получаването на невероятно лек и същевременно много вкусен крем за торта!

Поднасяме торта Розова Зарина с декорация по избор!

Вижте още безброй вкусни предложения за сметанови торти, както и за торти със сладкарски крем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: