Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Блини»Руски тиквени палачинки

Руски тиквени палачинки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Руски тиквени палачинки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Ех, тази тиква - и палачинки ще направим с нея, ама не какви да е, а вълшебно вкусни"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • бакпулвер - 3 ч.л.
  • захар - 70 г
  • яйца - 2 бр.
  • тиква - 400 г
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • сметана - ½ ч.ч.
  • мед - 3 с.л.
  • лешници - ½ ч.ч. (смлени)
  • олио - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се смесва със солта, захарта и бакпулвера. Тиквата се пече, обелва се и се пасира. След като пюрето изстине, се добавят яйцата и ванилията.

Добавя се млякото и се разбърква добре. Тиквеното пюре се добавя към брашното, разбърква се и ако се налага, се долива още малко мляко.

В тиган, намазан с олио, се излива тестото и се пържат палачинки, като се обръщат, за да се запържат от двете страни до златиста коричка.

Сметаната се смесва с меда и с миксер се разбива до крем. Добавят се лешниците. Върху палачинките се слага от крема и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: