Начин на приготвяне
Маслото се разбива със захарта до получаването на пухкав крем. След това при непрекъснато бъркане едно по едно се прибавят яйцата.
Следват прясното мляко, лимоновия сок, брашното с бакпулвера и нишестето. Накрая се добавят смлените бадеми, ванилията и настърганата лимонова кора. Сместа се изсипва във форма, покрита с хартия за печене.
Печем този маслен лимонов кекс се в предварително загрята фурна с вентилатор на 170 градуса за около 50 мин., като последните 15 мин. градусите се намалят на 160.
Обичате ли сладичко? Вижте и другите ни идеи за вкусен лимонов кекс, както и трикове при при печене на кекс. А ако искате да изненадате близките си с нещо по-интересно, разберете как се шари кекс.