Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с цвекло и шоколад

Кекс с цвекло и шоколад

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Кекс с цвекло и шоколад1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 200 г (сварено)
  • захар - 200 г
  • брашно - 200 г
  • какао - 2 с.л. на прах
  • масло - 100 г
  • олио - 100 мл
  • шоколад - 100 г
  • бакпулвер - 1 и ½ ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се смесва с какаото, бакпулвера, ванилията и солта. В купичка се натрошава шоколадът, добавя се маслото и се загряват на бавен огън до стопяването на шоколада. Цвеклото се пасира. Добавя се към шоколадовата смес.

Жълтъците се смесват със захарта и олиото и се разбъркват. Добавят се към шоколадовата смес. Белтъците се разбиват на сняг и се добавят внимателно към шоколадовата смес.

Добавя се сухата смес. Тестото се излива в намазана с мазнина форма за кекс и се пече около 1 час на 180 градуса. Вади се и се охлажда. Изстиналият кекс се поръсва с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: