Начин на приготвяне
Пилето се почиства и измива. Посолява се със сол и черен пипер, намазва се хубаво със смес от счукан чесън и олио отвътре и отвън и се оставя настрани.
Лукът се почиства и нарязва на ситно. Останалите скилидки чесън се обелват и нарязват на шайби, обелените моркови и тиквичката се режат на кубчета.
Чушките се почистват от семенцата и се режат на едро.
Всички зеленчуци се прехвърлят в леко намаслен гювеч, поръсват се със сол, черен пипер и кимион, чубрица, добавя се граха и обелените и нарязани на ситно домати.
Разбърква се и се добавя и пилето. Отгоре се полива с олиото.
Гювечът се захлупва и се слага в студена фурна. Фурната се пуска на 250 градуса и след половин час се намалява на 200 градуса.
Пече се около 1 час и 20 минути или до готовност на месото (проверява се с пробождане с вилица).
Пилето с грах и зеленчуци в гювеч е готово.
Коментари