Начин на приготвяне
Първо сварете агнешките дреболии в леко подсолена вода. Отцедете и ги наситнете.
Оставете челядинките цели, а печурките и пресния лук нарежете на ситно.
Загрейте олиото с малко масло и задушете лука с двата вида гъби. Когато се изпари течността, добавете дреболииите.
След 1-2 минути прибавете вътре и ориза - хубаво измит и отцеден. Пържете докато зърната станат златисти, като от време на време разбърквате.
Овкусете с подправките, посолете и прехвърлете всичко в тава за печене.
Сипете 3 чаши гореща вода.
Загрейте фурната на 220 градуса и печете около 40 минути.
Извадете дроб сармата от фурната и я покрийте с кърпа. Оставете да се задуши за 10-тина минути, след което вече може да сервирате.
Агнешките дреболийки с ориз и гъби на фурна са готови.
Вижте също как да си направите обичаната агнешка дроб-сарма или разкошна агнешка дроб-чорба.