Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Постна спаначена яхния с куркума

Постна спаначена яхния с куркума

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
7225k3k9
Постна спаначена яхния с куркума
Снимка: Мария Божилова
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Разкошна пролетна спаначена яхния, която е толкова вкусна, че няма и да забележите, че е постна."

Необходими Продукти

  • спанак - 500 г листа
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 1 бр. голям
  • чесън - 3 бр. скилидки
  • морков - 1 бр.
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • куркума - 1/4 ч.л.
  • кимион - 1/4 ч.л.
  • микс пипер - 3 щипки
  • хималайска сол - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се измива много добре и се нарязва на едро.

Лукът се почиства, измива и нарязва на средно, след което се слага в дълбок тиган, в който ще се готви.

Прибавя се олиото и се запържва на среден огън за 5 мин.

Морковът се обелва, измива, нарязва на едро ренде.

Чесънът се обелва и нарязва на ситно.

Морковът и чесънът се прибавят към лукът след като се е запържил.

Разбърква се много добре и се запържва още 5 мин., след което се прибавя доматеното пюре, пушеният червен пипер, куркумата и кимиона. Прибавя се топла вода 500 мл. и се оставя спаначената яхния да ври 10 мин., след което се прибавя нарязаният спанак. Вари се още 10 мин., след което се прибавя пипера микс, хималайската сол, лимоновият сок и се оставя да ври 10 мин.

След като се свари постната спаначената яхния се поръсва с нарязания на ситно магданоз.

Вижте също как да си направите постен спанак с ориз или любимата спаначена каша.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: