Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Класическа агнешка чорба

Класическа агнешка чорба

редакция:
Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Класическа агнешка чорба2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
5
"Богата и ароматна чорба, от която гарантирано ще си сипете допълнително!"

Необходими Продукти

  • агнешки комплект - 1 кг или желана част месо
  • лук - 1 глава
  • брашно - 2 с.л.
  • яйца - 2 с.л.
  • корени - за супа
  • магданоз
  • лимонов сок
  • мазнина - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете масло/олио в тенджера и запържете нарязания ситно лук и нарязаното на парченца месо.

Ако използвате агнешки комплект, предварително се сварява и се нарязва ситно. Внимавайте с варенето на черния агнешки дроб - той се вари много по-малко от другите карантийки.

Поръсете запърженото месо с брашното, разбъркайте и запържете за 10-тина минути.

Добавете магданоза, долейте достатъчно топла вода и варете, докато всичко омекне.

Застройте готовата агнешка супа с разбитите яйца с лимоновия сок.

Поднесете гореща класическа агнешка чорба.

Пробвай също и агнешката чорба от главичка или чорбата от агнешки врат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка: