Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Слепени сладки»Великденски слепени сладки с бадеми

Великденски слепени сладки с бадеми

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
3033k6223
Великденски слепени сладки с бадеми
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
30
"Слепени сладки с чуден какаов крем за вашата празнична трапеза."

Необходими Продукти

  • масло краве - 150 г
  • брашно - 180 г
  • пудра захар - 120 г
  • бадеми - 120 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • течен какаов крем или шоколад - 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете голяма купа и в нея разбийте добре маслото и захарта с помощта на миксер. Добавете след това жълтъка и пресято брашното. Накрая с чопър накълцайте бадемите и ги прибавете. Всичко разбъркайте добре и оформете топка тесто.

Покрийте тестото със стреч фолио и го приберете за час и половина в хладилника.

Извадете тестото и от него с ръце, или както в моя случай с форма, оформете малки топчета с големина на орех. Наредете ги е тава, застлана с хартия за печене и изпечете в загрята на 160С° фурна за 15 - 20 мин.

След като сладките се изпекат и добият златист загар ги извадете и оставете да изстинат.

Напълнете ги с течния шоколад или какаов крем и ги слепете.

Да ви е сладко с моите слепени великденски сладки.

Вижте също как да си направите меки великденски сладки или любимите великденски курабии.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: