Начин на приготвяне
Вземете голяма купа и в нея разбийте добре маслото и захарта с помощта на миксер. Добавете след това жълтъка и пресято брашното. Накрая с чопър накълцайте бадемите и ги прибавете. Всичко разбъркайте добре и оформете топка тесто.
Покрийте тестото със стреч фолио и го приберете за час и половина в хладилника.
Извадете тестото и от него с ръце, или както в моя случай с форма, оформете малки топчета с големина на орех. Наредете ги е тава, застлана с хартия за печене и изпечете в загрята на 160С° фурна за 15 - 20 мин.
След като сладките се изпекат и добият златист загар ги извадете и оставете да изстинат.
Напълнете ги с течния шоколад или какаов крем и ги слепете.
Да ви е сладко с моите слепени великденски сладки.
Вижте също как да си направите меки великденски сладки или любимите великденски курабии.