Пролетно агнешко фрикасе

MilkaMilka
Новак
5351
Пролетно агнешко фрикасе2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусно, леко и здравословно пролетно ястие - агнешко фрикасе, рецепта, която непременно трябва да си запишете."

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • маруля - 1 бр.
  • зелен лук - 4 връзки
  • пресен копър - 2 стръка
  • магданоз - 3 стръка
  • яйца - 2 бр.
  • лимонов сок - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на порции, запържва се в сгорещения зехтин и се овкусява със сол и черен пипер. Наливат се 3 ч. ч. вода, похлупва се и се оставя да ври, докато омекне.

Марулята и лукът се почистват и се нарязват на едри парчета. Прибавят се към месото заедно с наситнените копър и магданоз и се оставя малко да поври.

Яйцата се разбиват заедно с лимоновия сок и се разреждат със сос от тенджерата. Изсипват се при месото и тенджерата се разклаща добре, за да се смеси със соса.

Пролетното агнешко фрикасе е готово - да ви е вкусно.

Вижте също как да си направите класическото пиле фрикасе или това разкошно пуешко фрикасе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: