Начин на приготвяне
В дълбока купа се слагат брашното, захарта, лимонови корички, ванилова захар, щипка сол, бакпулвер. Всичко се разбърква добре с лъжица.
Слага се олиото и постепенно се сипва от топлата вода, докато се разбърква непрекъснато. Когато тестото се събере на топка, с мазни ръце се доизмесва. Оставя се да си почине няколко минути, докато си подготвите тавичка с хартия за печене. Но може и десетина минути да стои така, да се отпусне.
Оформят се топчета с големината на едър орех и се потапят в кристална захар от едната страна.
Постните великденски курабии се подреждат в тавата и се пекат на 170 градуса с вентилатор до готовност, около петнайсет минути.
Вижте също как да си направите бели великденски сладки или оригинални меденки за Великден.