Начин на приготвяне
Слагаме свинските гърди на цяло парче в студена вода с 2-3 стръка зелен лук, 10 г джинджифил и 40 мл вино за готвене на силен огън за 20 мин.
След като заври, отпенваме месото. Изваждаме месото и поставяме в студена вода докато изстине.
Нарязваме месото на парчета 3 см x 1 см. Загряваме уока с малко олио до 190 градуса и слагаме свинското, запържваме за 6 мин. и махаме всичката мазнина и връщаме само месото в уока.
Добавяме пресен джинджифил - 15 г, звездовидния анасон, дафиновия лист, канелата и съчуанския пипер, задушаваме за 30 сек.
Добавяме светлия и тъмния соев сос, разбъркваме добре и веднага добавяме бирата и водата. След като заври, прибавяме захарта, солта, белия пипер, вързани на възел 4 стръка пресен лук и измитите яйца с черупката.
Варим на бавен огън 1 час. Ако соса изври, добавяме още вода. Изваждаме пресния лук, яйцата и подправките и задушаваме до пълното извиране на водата за още 10 мин. Яйцата се белят, слагат се на дъното на дълбока чиния и отгоре се изсипват задушените свински гърди в уок.
Тази рецепта е много вкусна. Вижте още съвети за готвене в уок и как да приготвите свинско със зеленчуци в уок.