Задушени свински гърди в уок

MilenMilen
Новак
1315632
Задушени свински гърди в уок
Снимка: Milen
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
170 мин.
Порции
3
"Задушени свински гърди в уок - един вкусен шедьовър от китайската кухня, който много ще се хареса на всички мъже и не само."

Необходими Продукти

  • свински гърди - 500 г без кост
  • вино - 40 мл за готвене, (китайско, Шао хсинг)
  • зелен лук - 1 вр.
  • джинджифил - 25 г пресен
  • звездовиден анасон - 2 бр.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • канела - 1/2 пръчка
  • съчуански пипер - 10 люспи
  • захар - 2 г
  • сол - 2 г
  • бял пипер - 1 щипка
  • соев сос - 3 г светъл
  • соев сос - 5 г тъмен
  • бира - 500 мл светла
  • вода - 400 мл
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 20 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме свинските гърди на цяло парче в студена вода с 2-3 стръка зелен лук, 10 г джинджифил и 40 мл вино за готвене на силен огън за 20 мин.

След като заври, отпенваме месото. Изваждаме месото и поставяме в студена вода докато изстине.

Нарязваме месото на парчета 3 см x 1 см. Загряваме уока с малко олио до 190 градуса и слагаме свинското, запържваме за 6 мин. и махаме всичката мазнина и връщаме само месото в уока.

Добавяме пресен джинджифил - 15 г, звездовидния анасон, дафиновия лист, канелата и съчуанския пипер, задушаваме за 30 сек.

Добавяме светлия и тъмния соев сос, разбъркваме добре и веднага добавяме бирата и водата. След като заври, прибавяме захарта, солта, белия пипер, вързани на възел 4 стръка пресен лук и измитите яйца с черупката.

Варим на бавен огън 1 час. Ако соса изври, добавяме още вода. Изваждаме пресния лук, яйцата и подправките и задушаваме до пълното извиране на водата за още 10 мин. Яйцата се белят, слагат се на дъното на дълбока чиния и отгоре се изсипват задушените свински гърди в уок.

Тази рецепта е много вкусна. Вижте още съвети за готвене в уок и как да приготвите свинско със зеленчуци в уок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: