Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Солени мъфини»Хлебчета-мъфини от червена леща

Хлебчета-мъфини от червена леща

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2411k1k2
Хлебчета-мъфини от червена леща3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Хлебчета-мъфини от червена леща - вкусни, здравословни и интересни. Всички вкъщи ги обожават!"

Необходими Продукти

  • червена леща - 1 ч.ч. (сурова)
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л. (по желание)
  • чесън - на прах
  • чубрица
  • мащерка
  • черен пипер
  • зехтин - 1 с.л. (по избор)
  • зеленчуци - ситно нарязани, по желание (морков, спанак, чушка, лук)
  • сирене - или кашкавал, настъргано, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете лещата – измийте и залейте с водата. Оставете да престои 2-3 часа (или през нощта).

Блендирайте – смели лещата заедно с водата до гладка смес.

Добавете подправки, бакпулвера и, ако искаш, зеленчуци или сирене.

Разпределете сместа в силиконови или добре намазнени форми за мъфини (пълни около 2/3 от всяка).

Изпечете във фурна: на 180°C за около 25–30 минути, докато се стегнат и станат златисти отгоре. Може и в еър фрайър: ако имате подходяща форма за мъфини – на 170–180°C за 15–18 минути.

Оставете хлебчетата-мъфини от червена леща да изстинат леко преди да ги извадите - стягат се още, докато почиват.

Вижте също какво съдържа червената леща и разберете отслабва ли се с червена леща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: