Начин на приготвяне
Накиснете лещата – измийте и залейте с водата. Оставете да престои 2-3 часа (или през нощта).
Блендирайте – смели лещата заедно с водата до гладка смес.
Добавете подправки, бакпулвера и, ако искаш, зеленчуци или сирене.
Разпределете сместа в силиконови или добре намазнени форми за мъфини (пълни около 2/3 от всяка).
Изпечете във фурна: на 180°C за около 25–30 минути, докато се стегнат и станат златисти отгоре. Може и в еър фрайър: ако имате подходяща форма за мъфини – на 170–180°C за 15–18 минути.
Оставете хлебчетата-мъфини от червена леща да изстинат леко преди да ги извадите - стягат се още, докато почиват.
Вижте също какво съдържа червената леща и разберете отслабва ли се с червена леща.