Домашен Twix

Иван ПауновИван Паунов
Помощник Готвач
921k153
Домашен Twix
Снимка: Иван Паунов
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
30
"Любимият шоколадов и хрупкав домашен Twix с автентичен вкус."

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 200 г
  • захар - 65 г
  • яйца - 3 бр.
  • краве масло - 150 г разтопено
  • сол - щипка
  • За карамела
  • захар - 100 г
  • вода - 30 мл
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • масло - 100 г
  • кондензирано мляко - 50 г
  • сол - щипка
  • ванилова паста - 1 ч.л.
  • За глазурата
  • млечен шоколад - 300 г
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Разтапяме маслото и смесваме останалите продукти за тестото. Омесваме едно влажно и леко ронливо тесто. Върху тавичка за печене с хартия го нанасяме, за да стане не повече от 1 см. дебело. Изпичаме го в предварително загрята фурна на 190 градуса за 30 мин.

През това време в касеролка си изсипваме захарта и водата. Оставяме да се получи така познатия карамелен цвят. Тогава добавяме сметаната и млякото, а и щипка сол. С непрестанно бъркане, оставяме да се редуцира на половина. Когато това стане, добавяме мекото масло и ванилията.

Премахваме и оставяме да се охлади. Заливаме го върху вече изпечения блат. Заедно ги оставяме напълно да се охладят. След това премахваме от тавичката и разрязваме пръчици с размерите на един оригинален Twix.

Разтапяме шоколада на водна баня и потапяме всяка пръчица в него. Ако разполагате с решетка, оставяме върху нея да стегнат нашите шоко десертчета. Оставяме да пренощуват в хладилника. На другия ден са много вкусни. Да ви е сладко с този домашен Twix!

Вижте също как да приготвите домашно корни и протеинови барчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: