Начин на приготвяне
Разтапяме маслото и смесваме останалите продукти за тестото. Омесваме едно влажно и леко ронливо тесто. Върху тавичка за печене с хартия го нанасяме, за да стане не повече от 1 см. дебело. Изпичаме го в предварително загрята фурна на 190 градуса за 30 мин.
През това време в касеролка си изсипваме захарта и водата. Оставяме да се получи така познатия карамелен цвят. Тогава добавяме сметаната и млякото, а и щипка сол. С непрестанно бъркане, оставяме да се редуцира на половина. Когато това стане, добавяме мекото масло и ванилията.
Премахваме и оставяме да се охлади. Заливаме го върху вече изпечения блат. Заедно ги оставяме напълно да се охладят. След това премахваме от тавичката и разрязваме пръчици с размерите на един оригинален Twix.
Разтапяме шоколада на водна баня и потапяме всяка пръчица в него. Ако разполагате с решетка, оставяме върху нея да стегнат нашите шоко десертчета. Оставяме да пренощуват в хладилника. На другия ден са много вкусни. Да ви е сладко с този домашен Twix!
Вижте също как да приготвите домашно корни и протеинови барчета.