Крем супа от коприва

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Готвач
1491k6622
Крем супа от коприва
Снимка: TanyaGyurova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Перфектната кремсупа от коприва се приготвя съвсем лесно и е мнооого вкусна."

Необходими Продукти

  • коприва - ок. 500 г
  • чесън - 2 скилидки
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 2 ч.ч. (може и ядково орехово )
  • яйца - 2 бр. сварени
  • черен пипер - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с ок. литър вода бланширате за ок.10 мин почистената и измита коприва.

Отцеждате копривата и я нарязвате на ситно.

В касерола слагате маслото и задушавате ситно нарязания чесън и копривата за ок.10 мин.

Добавяте брашното, разбърквате хубаво и сипвате млякото. Аз използвах орехово и стана божествено.

Варите копривата, като разбърквате ок.10-15 мин, след което пасирате до гладка консистенция.

Подправяте крем супа от коприва със сол и черен пипер и сервирате с парченца варено яйце.

Вижте още как се замразява коприва, за да може да имате винаги под ръка за приготвянето на каши от коприва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: