Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена чорба»Рибена чорба от шаран по ирландски

Рибена чорба от шаран по ирландски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Рибена чорба от шаран по ирландски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4-6
"Разочароващо за мнозина, но в тази рибена чорба по ирландски няма и капчица уиски. Затова пък е вълшебно вкусна"

Необходими Продукти

  • риба - 1 шаран, по - голям
  • лук - 1 глава
  • мазнина - 60 мл (2 с.л.)
  • картофи - 3 - 4 броя
  • домати - 3 броя
  • индийско орехче - ½ к.л.
  • мащерка - 1 стрък (1 к.л.)
  • сол
  • черен пипер
  • копър - 1 с.л.
  • магданоз - ½ връзка
  • сметана - 1 с.л. заквасена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете и измийте шарана. Отрежете главата и перките. Разрежете рибата на две по дължина и извадете средната кост. Залейте с 4 ч.ч. леко подсолена вода главата и перките. Варете половин час, след което прецедете бульона.

Нарежете на филийки лука и го запържете в мазнината. Прибавете картофите, обелени и нарязани на кубчета, доматите, обелени, изчистени от семките и нарязани на кубчета, малко индийско орехче, мащерката, сол и черен пипер на вкус. Залейте с рибния бульон и варете 30 минути. После прибавете нарязаната на парчета риба и варете до омекването й.

При нужда долейте още гореща вода. Преди да свалите чорбата от котлона, поръсете с копър и наситнен магданоз. След още няколко минути прибавете и 1 с.л. сметана. Рибената чорба от шаран по ирландски може да се поднесе с гореща с препържени сухари.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Поли
Поли
Ирландците не хапват шаран,за тях това е декоративна риба!
03.12.2012 00:24
1