Телешко задушено по ирландски

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Телешко задушено по ирландски
Снимка: Ivelina
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Това телешко задушено по ирландски е един от най-вкусните специалитети на Ирландската кухня"

Необходими Продукти

  • телешки шол - 600 - 800 г
  • печурки - 500 г гъби
  • тъмна бира - 250 мл хубава
  • черен трюфел - 1/2 бр.
  • краве масло - 2 с.л
  • зехтин - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • зеленчуков бульон - 1 л или вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме телешкия шол на хапки, поръсваме със сол и черен пипер и запържваме в мазнината от зехтина и кравето масло, колкото да ги запечатаме от всяка страна.

Наливаме бирата, зеленчуковия бульон, целите печурки, нарязания ситно трюфел. Когато заври, затваряме капака на тенджерата под налягане и задушаваме на средна степен за 50 минути.

Когато е готово, прибавяме една или две супени лъжици брашно, като разбъркваме енергично при добавянето на брашното.

На слаб котлон варим за около пет минути да се сгъсти сосът.

Това телешко задушено по ирландски е един от най-вкуснитe специалитети за приготвяне.

Приятно приготвяне и хапване на това телешко задушено!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: