Начин на приготвяне
Сварете картофите до готовност, но без да ги преварявате. Оставете да изстинат и загрейте фурната на 180 градуса. Нарежете картофите на кръгчета с дебелина половин сантиметър.
Сварете яйцата, охладете ги, обелете ги и ги нарежете.
В голям тиган сотирайте ситно нарязаното сушено месо за 5 минути, докато хване апетитен загар. Добавете нарязаните лук, чесън и кимиона. Оставете да се готви за 10 минути. Оставете сместа настрана и запържете в тигана нарязаната наденица. Извадете я и долейте в тигана 1 ч.ч. вода. Оставете да ври, докато се редуцира до около 2 с.л. сос.
Намаслете дълбока форма за печене и поръсете с 1/2 ч.ч. галета. Подредете 1/3 от картофите, след това добавете от сместа с месото, отгоре половината закавасена сметана и поръсете с 1/2 ч.ч. галета.
Следва отново ред картофи, наденицата, нарязаните яйца и останалата сметана. Завършете с останалите картофи, галетата и накрая маслото. Покрийте тавата с фолио и сложете да се печете за около 20 минути. Махнете фолиото и запечете за още 20 минути. Готовата запеканка се поръсва с нарязан магданоз.