Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Нахут с месо и маслини

Нахут с месо и маслини

Michaela BerovaMichaela Berova
Чирак
4231052
Нахут с месо и маслини
Снимка: Michaela Berova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Из графата Вкусни мъжки гозби за душата - нахут с месо и маслини."

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • нахут - 1 буркан готов (или 300 г сух, натиснат за нощ)
  • свинско месо - 500 г шарено
  • маслини - 200 г без костилка
  • сол
  • олио
  • червен пипер
  • черен пипер
  • магданоз - сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се настанява и се запържва леко. Добавя се нарязаното на малки кубчета месо.

Запържва се и се залива с вода, колкото да покрие месото.

Оставя се да къкри, докато не остане почти само на мазнина.

Добавя се нахутът и маслените и се налива отново малко вода (до средата на ястието с нахут).

Слагат се подправките и нахут с месо и маслини се оставя да къкри още 15 мин.

Вижте още как да накисвате нахут, както и още вкусни гозби със свинско и нахут.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: